Verhaalkracht voor jou

Wil je meer weten over mij en wat ik met Verhaalkracht voor jou kan betekenen? Bekijk mijn site voor de mogelijkheden of maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

Over mij

Tot mijn negende woonde ik op een boerderij en was ik een echt buitenkind. Maar was ik niet buiten bij de schapen en geiten, dan vond je me wel aan de keukentafel. Verhalen schrijven was mijn grote passie. Net als het lezen van de krant. Best bijzonder voor een kind van acht.

Mensverhalen

Geen wonder dat ik al heel jong wist wat ik wilde worden: journalist. Tijdens mijn opleiding Journalistiek ontwikkelde ik een voorliefde voor ‘mensverhalen’. Na mijn opleiding begon een zoektocht door journalistiek Nederland, maar mijn voorliefde voor deze ‘mensverhalen’ kon ik niet goed kwijt in mijn werk. Ik wilde juist mensen helpen met mijn verhalen, maar dat paste niet bij mijn rol als nieuwsjager.

Verhaalkracht

Na een aantal omzwervingen in welzijnsland, belandde ik uiteindelijk in het communicatievak. Sinds 2009 werk ik voor mezelf als tekstschrijver. Ook nu duurde het een tijd voordat ik mijn plek gevonden had. In de beginjaren nam ik alle klussen aan, maar ik herontdekte al snel mijn kracht; het schrijven van persoonlijke verhalen.

Dat is precies wat ik binnen mijn eigen bedrijf Verhaalkracht doe. Ieder mens heeft zijn eigen verhaal. Verhalen zorgen voor herkenning, vertrouwen, laten je lachen of bezorgen je een brok in de keel. Wat het ook is: persoonlijke verhalen doen iets met je.

#Alarmbellen

In 2016 kreeg ik de kans om de biografie #Alarmbellen te schrijven van Chafik Chnachi, overlevende van de Schipholbrand. Het was voor mij een geweldige buitenkans om iemands heftige en aangrijpende levensverhaal te mogen optekenen. Het realiseren van dit boek, bleek de opmaat om definitief te kiezen voor het schrijven van persoonlijke verhalen.

Mediaconcepten

Binnen Verhaalkracht zet ik mijn kennis in voor mijn klanten en heb ik ze vertaald in mooie mediaconcepten zoals levensverhalen, ervaringsverhalen, Storytelling in organisaties en jubileumverhalen Ik zal er alles aan doen om jouw verhaal zo goed, eerlijk en integer mogelijk te verwoorden in een boek, magazine, e-zine of wat jouw wens ook is.

En verder over mij…

Het is me gelukt de allerleukste Fries uit Fryslân weg te plukken. Samen met Remco woon ik in Zwolle. We zijn getrouwd in 2010 en de trotse ouders van Jelte (2012) en Nynke (2013).

 

Verhalen verbinden, inspireren en motiveren.

Gebruik ze en je zult zien dat het werkt. Mag ik je overtuigen? Neem contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking en het verkennen van de mogelijkheden voor jouw bedrijf of organisatie.

Verhaalkracht

Yvonne de Haan
Dr. Klinkertweg 21-27,
8025 BR Zwolle 
06-38897671
yvonne@verhaal-kracht.nl