Wow! Als dat eens mogelijk zou zijn

Zet je dromen en verlangen op papier en deel ze, vraagt online Business Coach Simone Levie vandaag. Ik volg Simone al een tijdje. Een inspirerende en succesvolle vrouw die heel open en eerlijk is over haar succes, angsten, dromen en idealen. Deze week doe ik mee aan haar elfdaagse F**k it Shine Your Light Challence en daagt ze mij uit om mijn dromen te delen. Die uitdaging ga ik graag aan. 
Schermafbeelding 2015-06-18 om 12.47.29

Liefde en respect

Ik vraag het vaak aan mijn klanten, maar wat wil ik zelf nu echt? Als ik mijn droom visualiseer zie ik een mooie, groene wereld met meer zorg, liefde en aandacht voor mens en milieu. We zijn zuinig op dat wat er is, zodat volgende generaties met een gerust hart kunnen wonen op ons aardbolletje. Maar ik zie ook een wereld waarin oorlog en geweld niet meer bestaat en kinderen veilig kunnen opgroeien. Wow, als dat toch eens mogelijk zou zijn!

Passie voor persoonlijke verhalen

Misschien is het een utopie. Maar dromen mag toch? Ik wil in ieder geval een steentje bijdragen aan het realiseren van die betere toekomst. Maar hoe doe je dat als tekstschrijver? Soms heb je mensen nodig die je een duwtje in de goede richting geven, zoals Annemieke Tissink en Pieter Henzen (www.puurst.nl). Zij overtuigden mij vorig jaar van het feit dat ik heel veel kennis in huis heb die ik kan delen met ondernemers. Hoe mooi zou het zijn als ik mijn liefde voor persoonlijke verhalen kan combineren met die passie voor een betere wereld? Uit die vraag is Verhaalkracht ontstaan.

Boeien, binden en raken

Ik schrijf niet meer alleen. Ik help (sociale) ondernemers in zelfontwikkelde schrijf- en blogtrainingen hoe zij hun persoonlijke boodschap, missie en visie zo verwoorden dat het lezers raakt, boeit en bindt. Zo worden zij beter zichtbaar. Kunnen we samen de wereld een stukje mooier maken en wordt die droom (die de droom is van heel veel mensen) langzaam werkelijkheid.

Aan de voet van de berg

Het realiseren van die droom is niet eenvoudig. Ik sta aan de voet van een berg en heb net het smalle bergpad omhoog ontdekt. Mijn pad is niet geëffend en omgeven door struiken en bomen. Maar langzaam ontwaar ik de top en dat geeft richting om door te gaan. En als ik die top heb bereikt, ontdek ik vast weer een nieuwe berg die erom vraagt beklommen te worden. Zo ga ik door, net zo lang tot ik mijn doel heb bereikt. En ondertussen houd ik het motto van Simone in gedachten:

 

Schermafbeelding 2015-06-18 om 12.47.14

 

 

 

 

Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verhaalkracht

Yvonne de Haan
Dr. Klinkertweg 21-27,
8025 BR Zwolle 
06-38897671
yvonne@verhaal-kracht.nl