Levensverhalen Verhaalkracht

Wijze levenslessen van Pippi Langkous

Pippi Langkous! Wie is er niet groot mee geworden. Het vrolijke meisje met de rode vlechtjes en dito sproetjes was mijn grote jeugdheld, maar ik denk wel de held van elk kind. Met haar aapje Meneer Nilsson en paard Witje bestierde ze Villa Kakelbont en ze durfde en deed alles.

Pippi had het niet altijd makkelijk, want de gemeenschap in haar dorp keurde haar af. Een meisje dat haar eigen paard kon optillen; dat was toch niet normaal. Ze lieten haar het liefst zoveel mogelijk links liggen. Maar Pippi liet zich door niets of niemand uit het veld slaan en vond voor elk probleem wel weer een oplossing en ging geen uitdaging uit de weg. Als er iets nieuws op haar pad kwam, zei ze gewoon: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan.”

Geen faalangst

Wow! Eigenlijk moet je die zin nog een keer langzaam uitspreken om de kracht ervan te ervaren, want hoe vaak keren wij volwassenen deze zin wel niet om: “Ik denk niet dat ik dit kan, want ik heb het nog nooit gedaan.” We beperken onszelf, in plaats van dat we ons de kans gunnen om iets nieuws te leren. Pippi kende geen faalangst. Als er iets mis ging, probeerde ze het gewoon nog een keer en nog een keer en nog een keer. Net zolang totdat het haar wel gelukt was. Ze veroordeelde zichzelf nooit voor haar fouten. Elke keer dat ze iets spannend of lastig vond, herhaalde ze haar eigen lijfspreuk in zichzelf en ging ze er voor. Daar kunnen wij nog veel van leren, want taal is een heel krachtig wapen om negatieve gedachten om te zetten in positieve overtuigingen.

Positieve energie

Spreek de lijfspreuk van Pippi maar eens uit en voel hoeveel positieve energie daarvan uitgaat. Misschien voel je het niet direct, maar probeer het een tijdje. Print de spreuk uit, hang het op en herhaal het desnoods dagelijks drie keer. Elke keer dat je de zin weer leest, train je je mentale computer met positieve gedachten en dat wordt opgeslagen in je brein. Zo kan je stap voor stap werken aan je mindset en wie weet welke kansen je dit geeft. Ik ben benieuwd naar je ervaringen. Deel ze gerust hieronder in dit blog.

Fijne dag!

 

 

Positieve energie met levensverhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verhaalkracht

Yvonne de Haan
Dr. Klinkertweg 21-27,
8025 BR Zwolle 
06-38897671
yvonne@verhaal-kracht.nl