Waarom Floortje de Televizierring won

Zij is zonder twijfel één van de meest benijdenswaardige vrouwen in ons land: Floortje Dessing. Al twintig jaar reist ze de wereld over om ons de mooiste plekjes te laten zien. Van jetset resorts op de Malediven tot aan zeeleeuwen spotten op Antartica. Noem het en Floortje is er geweest.

Floortje naar het einde van de wereld

Maar na twintig jaar rondreizen wilde Floortje verder. Verder naar het einde van de wereld. Letterlijk en figuurlijk. Mensen portretteren die – om welke reden dan ook – hun vertrouwde leven vaarwel hadden gezegd en opnieuw waren begonnen op een God vergeten plek. Floortje spoorde ze op.schermafbeelding-2016-11-03-om-14-44-08 Pakte haar camera, het vliegtuig, de bus, de trein of de boot om bij ze te komen en legde hun levensverhalen vast op film. Het leverde stuk voor stuk mooie, integere portretten op. ‘Floortje naar het einde van de wereld’ is pure tv waarin de kracht van verhalen vertellen elke keer wordt bewezen. Zo denk ik er niet alleen over, maar heel veel kijkers in Nederland. De kijkcijfers schoten omhoog en Floortje was te gast in diverse talkshows om te praten over haar meest succesvolle programma tot nu toe. Zeer terecht won ze vorige maand de Televizierring 2016.

Wat is jouw missie?

schermafbeelding-2016-11-03-om-14-43-46 Verhalen vertellen en luisteren. We krijgen er maar geen genoeg van. We hebben ze nodig om ons te inspireren en verder te brengen. Elke dag weer. Floortje maakt verhalen over mensen met een missie en visie. Maar hebben we die niet allemaal? Misschien ben je je er niet altijd van bewust, maar iedereen heeft een doel in het leven. Wat wil jij? Waar sta jij voor? Wat drijft jou?

Gortdroog

In ieder mens schuilt een verhaal, een missie en een visie. En die delen we veel te weinig. Kijk maar eens willekeurig op een aantal sites van bedrijven. Grote kans dat je een missie en visie pagina vindt met een gortdroog stukje tekst dat je na vijf minuten lezen weer vergeten bent. Zo zonde! Deel je passie en vertel vooral hoe je dat in praktijk brengt. Dat zijn de verhalen die inspireren en anderen verder helpen.

De Herberg

klein-nv-_vlo1241

Benieuwd naar deze praktijkverhalen? Lees hier hoe Daklozenopvang De Herberg in Zwolle elke dag werkt aan haar motto ‘Niemand in Zwolle slaapt op straat’.
Op mijn portfoliopagina vertellen de Zwolse wethouder Nelleke Vedelaar en oud-oprichter Joop van Ommen over het belang van de Herberg voor Zwolle. Indrukwekkend zijn ook de levensverhalen van oud-bewoners Moses en Egbert.

Deze verhalenreeks krijgt een plaats op de nieuwe site van de daklozenopvang. Een mooie opdracht die ik samen mocht maken met vormgeefster Miranda Kruse en fotograaf Margreet Vloon.

Persoonlijke verhalen

Wil jij ook weten hoe je met (persoonlijke) verhalen schrijven je zichtbaarheid vergroot op een manier die bij jou en je bedrijf of organisatie past? Neem gerust contact met mij op. Ik help je graag verder.

 

 

Verhaalkracht schrijft jouw persoonlijke verhaal., Wat is jouw missie? Verhaalkracht helpt je graag jouw missie en visie te verwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verhaalkracht

Yvonne de Haan
Dr. Klinkertweg 21-27,
8025 BR Zwolle 
06-38897671
yvonne@verhaal-kracht.nl