Stop met (saaie) informatie delen en start met verhalen vertellen

Wist je dat wij bijna al onze beslissingen nemen op basis van gevoel en instinct? Ons Reptielenbrein en Limbisch brein maken de dienst uit in onze hersenpan als het aankomt op keuzes maken. Dat doen we soms bewust (ons onderbuikgevoel), maar in bijna 95% van alle gevallen gebeurt dat onbewust.

Saaie informatie

Die wetenschap is maar bij weinig mensen bekend, maar ik deel het graag met je omdat je hiermee een enorme voorsprong kan opbouwen met klanten vinden en binden. Bekijk een gemiddelde site en je struikelt over de vaak saaie informatie die wordt gedeeld. Coaches die opsommen welke technieken ze toepassen in hun sessies, bijvoorbeeld. Nietszeggende termen en bijna nooit interessant om te lezen, want je gaat niet naar een coach vanwege zijn – ongetwijfeld- goede technieken. Je gaat naar een coach, omdat je een oplossing zoekt voor je problemen.

Niet voor de lol

When everything seems to be going against you, remember that the airplane takes off against the wind, not with it.-2Als je alleen maar rationele informatie deelt, zul je dus niet of nauwelijks online klanten vinden. En dat is zonde. Jouw potentiële klant surft niet voor zijn lol op jouw site, maar heeft een vraag of probleem en wil overtuigd worden door jouw aanbod en jou als persoon en professional. Als jij met een goed en eerlijk verhaal weet in te spelen op de behoefte van je klant, sta je al met 1-0 voor. Dus stop met informatie delen en start met verhalen vertellen, bijvoorbeeld in een blog.

Wat wil je leren over bloggen?

  • Wil je meer weten over de nut en noodzaak van bloggen?
  • Wil je leren hoe je hiermee snel lezers vindt en bindt?
  • Wil je weten hoe je hiermee je zichtbaarheid vergroot?

Gratis workshop Blogboost

Dan is de Verhaalkracht Blogboost iets voor jou. Een gratis workshop van 1,5 uur vol met tips en inspiratie over succesvol bloggen. En je gaat aan de slag met een eigen blogplan dat je kan inzetten om verder te werken aan je online zichtbaarheid en bedrijfsgroei.

When everything seems to be going against you, remember that the airplane takes off against the wind, not with it.-5


Wil je erbij zijn? Meld je dan HIER aan.

 

 

 

 

 

 

 

bloggen met Verhaalkracht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verhaalkracht

Yvonne de Haan
Dr. Klinkertweg 21-27,
8025 BR Zwolle 
06-38897671
yvonne@verhaal-kracht.nl