“Eigenlijk moet jij een palmboom zijn”

“Eigenlijk moet jij een palmboom zijn?” Ik keek mijn gesprekspartner vragend aan. Wat bedoelde hij hier nu mee. Die persoon was William mijn business coach die mij coacht in mijn ondernemersstappen. Ik wil persoonlijke verhalen en Storytelling inzetten om bedrijven en organisaties beter zichtbaar te maken. William helpt mij om die plannen te concretiseren.

En daarin wil ik snelle stappen maken, want ik ben enthousiast en zie heel veel kansen, maar toch is het tegelijkertijd een zoektocht. Want hoe maak ik mijn plannen concreet op een manier waarmee ik waarde toevoeg aan mijn klanten.

Diepgeworteld

Terug naar de palmboom, want Williams associatie was me niet duidelijk, al vond ik de vergelijking wel grappig. Ik kreeg direct het beeld van een tropisch eiland voor me met palmbomen die wuifden in de brandende zon. Er zijn mindere omstandigheden om in te gedijen. William vertelde mij dat palmbomen één van de sterkste en oudste boomsoorten ter wereld zijn. Wetenschappers hebben restanten gevonden van 40 miljoen jaar oud. Maar wat de palmboom zo uniek maakt, is zijn vrijwel onverwoestbare kracht. De eerste bestaansjaren bloeit de palmboom niet. Het heeft al zijn energie nodig om stevig te wortelen en te groeien, zodat de stormen in z’n leven kan doorstaan. De palmboom staat symbool voor onoverwinnelijkheid en kracht. “En die kracht mag jij ook in jezelf ontdekken, Yvonne. Want je hebt waarde toe te voegen aan anderen.”

Kloppen met je hoofd en hart

Nu snapte ik Williams associatie en vooral zijn laatste opmerking raakte mij. Ik moest de tijd nemen om mijn plannen te koesteren en te laten rijpen. Niet gelijk al ideeën gaan uitvoeren, maar de tijd nemen om door te ontwikkelen, te toetsen en af te stemmen met mensen. En vervolgens weer bijschaven, net zolang totdat het klopt met mijn hart en met mijn hoofd.

Die tijd heb ik genomen. Makkelijk was het niet, want soms borrelde er een ontembare onrust omhoog. Zit ik op de goede weg? Is hier wel vraag naar? Vragen die je behoorlijk in de weg kunnen zitten. Maar ik nam de tijd om ook die vragen op me te laten inwerken. Telkens als de onrust weer oplaaide dacht ik aan de wuivende palmboom en wist ik dat ik de rust moest bewaren om mijn plannen en daarmee mezelf te laten wortelen. Dat hielp.

Hartstikke concreet

Mijn onrust maakte steeds meer plaats voor enthousiasme en geloof in de plannen die ik voor ogen heb. Niet in de laatste plaats door de vele positieve reacties van mensen uit mijn netwerk en lezers van mijn blogs. Na een paar maanden van schrijven, knutselen en bijschaven ben ik nu zover dat ik deze week een nieuwe serie ‘verhaalproducten’ lanceer op mijn website www.verhaalkracht.nl.

Klinkt vaag? Nog even geduld. Het wordt harstikke concreet en ik ben blij en dankbaar dat ik het kan inzetten om jouw verhaal, of het verhaal van je bedrijf of organisatie beter zichtbaar te maken op een unieke, maar vooral authentieke manier.

Meer weten?

Kan je zolang niet wachten? Mail of bel naar 0638897671 en ik vertel je graag wat ik voor jou en je bedrijf kan betekenen.

Meer weten levensverhalen

Comments (2)

    • Dank je wel, Teeninga. Wel een beetje late reactie van mij, zoals je merkt. Ik check mijn eigen website niet zo vaak meer, want ik ben inmiddels een nieuw bedrijf begonnen (Jubileumglossy) en maak zakelijke magazines met persoonlijke verhalen. Superleuk. Neem gerust eens een kijkje op deze site, want daar blog ik tegenwoordig vaker op dan op Verhaalkracht. Fijne dag, Teeninga en wie weet tot ziens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verhaalkracht

Yvonne de Haan
Dr. Klinkertweg 21-27,
8025 BR Zwolle 
06-38897671
yvonne@verhaal-kracht.nl